Erilaisuutta yli rajojen -blogi on viime vuosien haave, joka viimeinkin toteutui. Blogin nimen keksiminen oli kaikkein vaikeinta, kunnes mieleeni tuli ensimmäisen kolumnini nimi. Nimi kuvaa tällä hetkellä hyvin, mikä blogin tarkoitus on: kertoa rajojen ylittämisestä erilaisuudesta huolimatta. Blogin tuleva sisältö on vielä itsellekin avoin, vaikka muutama kirjoitus on jo odottamassa julkaisuhetkeään. Haluan vielä toistaiseksi pitää itseni pimennossa. Kerron kuitenkin, että olen ollut lapsesta asti tienraivaaja. Olen opettanut seurassani olleille, että kaikki on mahdollista. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta, jossa oli vain muutama vammainen. Päiväkodissa sain ensimmäisen avustajan. Erityiskoulua ei ollut (paitsi erityisluokat), joten kävin tavallisen peruskoulun. Koko kouluajan opetin opettajia ja luokkalaisiani, miten sitkeyden avulla voi pärjätä ja saavuttaa tavoitteita. Vaikka elämässäni on ollut välillä suurempiakin kuoppia, olen ylittänyt ne. Olenkin toteuttanut monia haaveita, joista kirkkain oli valmistuminen yliopistosta. Tärkeintä on ollut myös puolison löytyminen.

 

Kirjoituksillani haluan kertoa vammaisuudesta ja erilaisuudesta. Haluan kertoa, että vammaisetkin ovat ihmisiä, jotka haaveilevat, opiskelevat, seurustelevat ja perustavat perheitä. Toivon vaikuttavani siihen, että pyörätuolissa istuvaa ei heti lokeroitaisi tyhmäksi vaan ihmiseksi, jolla voi olla vaikka mitä kykyjä. Tai aikuiselle vammaiselle ei puhuttaisi lässyttäen vaan ihan tavallisesti niin kuin vammattomalle. Tarkoituksenani ei ole kertoa omasta elämästä päiväkirjamaisesti, mutta tulen kertomaan omista kokemuksistani. Tulen myös kommentoimaan sosiaalisessa mediassa käytyjä keskusteluja vammaisuudesta.

 

Toivon, että tulette viihtymään seurassani ja kirjoitukseni herättävät ajatuksia ja keskustelua. Olisi kiva saada myös juttuideoita. Ainakin alkuun tulen julkaisemaan yhden kirjoituksen kuukauden ensimmäisenä maanantaina teemapäiviä lukuunottamatta. 

 

Näkemisiin! :)

 

P.S. Blogi löytyy instagramista: @erilaisuuttaylirajojen. Teen myös sinne pieniä päivityksiä.